Dordrecht (Zuid-Holland) info@hoveniersbedrijfblankenstijn.nl 06-27043492

Hoveniersbedrijf Blankenstijn

Snoeien van struiken, bomen en vaste planten behoord tot één van de kerntaken van de hovenier. Snoeien wordt gedaan om de groei van planten beheersbaar en vitaal te houden en om bloei en vruchtzetting te stimuleren.

De diversiteit aan bloeiwijzes, bloeitijden, vruchtvorming, herfstkleur of andere sierwaarden van planten bepalen het ideale snoeimoment voor elke specifieke plant. Een vast aantal snoeimomenten per jaar geeft de hovenier de ruimte om van elke specifieke sierwaarde van de tuinplanten in uw tuin volledig te genieten.

Natuurlijk heeft niet iedereen zoveel planten in de tuin staan dat er meerdere keren per jaar gesnoeid kan worden. En ook komt het veelvuldig voor dat met name bomen en struiken lange tijd niet zijn gesnoeid, waardoor het noodzakelijk is om op dat moment de schaar er in te zetten en zogenaamde verjongingssnoei toe te passen.

Ook is er de zogenaamde wintersnoeibeurt, waarbij afgestorven vaste planten worden afgeknipt en plantvakken worden uitgedund en opgeschoond. Ook de onderhoudsnoei aan bomen, leibomen en het knotten van bomen vindt veelal plaats in de winter. Doordat er geen blad aan de bomen zit is de structuur duidelijk zichtbaar en kan er makkelijk worden gewerkt. Daarnaast kunnen sommige bomen en planten alleen gesnoeid worden als de sapstroom van de plant in rust is.