Dordrecht (Zuid-Holland) info@hoveniersbedrijfblankenstijn.nl 06-27043492

Hoveniersbedrijf Blankenstijn

Tuinonderhoud

Een goede tuin betekend “vooruit denken” en dat begint met onderhoud. Of het nu gaat om aanleg, ontwerp, renovatie of de inrichting van uw tuin. Onderhoud vormt altijd de basis voor de keuzes die u daarbij maakt. Bomen, hagen struiken, vaste planten, ze hebben allemaal onderhoud nodig. Zoals snoeiwerk en ook het onkruid in de border of tussen de bestrating moet van tijd tot tijd op verantwoordelijke manier bestreden worden. Een nette, verzorgde en opgeruimde tuin geeft meer plezier aan uw leefomgeving.

Nog snel even een Berkenboom kappen voordat deze te groot wordt.

Nog een vrij jonge Berkenboom stond in een klein hoekje aangeplant op een zandlaag en volledig met zijn wortels tussen de omliggende bestrating gegroeid. Na de boom te hebben ontmanteld hebben we de stam uitgegraven en verwijderd en de omliggende bestrating herstelt.

De boom in… Berkenboom kappen

Een Berkenboom in een lastige situatie. Langs de gevel van een aanbouw en boven een carport. De boom in met klimgordel en kettingzaag en aftuigen maar.

Snoeiwerk

Snoeien van struiken, bomen en vaste planten behoord tot één van de kerntaken van de hovenier. Snoeien wordt gedaan om de groei van planten beheersbaar en vitaal te houden en om bloei en vruchtzetting te stimuleren. De diversiteit aan bloeiwijzes, bloeitijden, vruchtvorming, herfstkleur of andere sierwaarden van planten bepalen het ideale snoeimoment voor elke specifieke plant. Een vast aantal snoeimomenten…
Lees meer

Hagen snoeien

Het snoeien van hagen zijn jaarlijks terugkerende onderhoudswerkzaamheden. Grote losse hagen kunnen volstaan met 1 knipbeurt per jaar, maar strakke tuinafscheidingen en vormen dienen minstens twee keer per jaar geknipt te worden om hun visuele vorm en functie te behouden. Het jaarlijks knippen en scheren van hagen vergt veel inspanning van een plant. De haagplanten die hiervoor worden toegepast zijn…
Lees meer