Dordrecht (Zuid-Holland) info@hoveniersbedrijfblankenstijn.nl 06-27043492

Hoveniersbedrijf Blankenstijn

Het is een… Vlonder langs de waterkant!

Bankirai vlonder 6x5m met trap.Uitzagen van de bestaande beschoeiing en het aanbrengen van de funderingslaag van hardhouten ruwe gordingen 50x100mm bevestigd met slotbouten aan hardhouten palen en de beschoeiing.

Afdekken van de grondlaag met anti-worteldoek tegen onkruidgroei en het afdekken met schelpen als bodembedekking en ter verbetering van de vochthuishouding.

 

 

Aanbrengen van de onderbalken hardhout geschaafde liggers 45x70mm. De planken bestaan uit lengtes van 4m, dus 1,5 plank per lengte van 6m in halfsteens verband, 2 keer een dubbele ligger daar waar de kopnaad komt. De h.o.h. afstand van de schroeven is met deze methode ook overal gelijk en alleen bij de kopnaden komt een dubbel rij schroeven.

Het vervaardigen van de trap en het uitleggen en bevestigen van de 28mm bankirai vlonderplanken met antislipprofiel geschroefd met roestbestendige Dynaplus vlonderschroeven met AR Coating. Deze schroeven zijn verzonken geschroefd en hebben een bronzen kleur, waardoor ze minder opvallen.
De beschoeiing loopt schuin weg en de vlonder is recht afgemaakt, de liggers zijn afgezaagd en op overstekende de hoek verankerd met extra steunpalen in de sloot.