Dordrecht (Zuid-Holland) info@hoveniersbedrijfblankenstijn.nl 06-27043492

Hoveniersbedrijf Blankenstijn

Een tuin vol planten…

Dit jaar een gevarieerd beplantingsplan gemaakt en aangeplant met een assortiment van A tot Z van cultuur naar natuurlijke beplanting.

De voortuin aangeplant met prominent aanwezige heesterbeplanting van Hydrangea quercifolia langs de oprit en Hydrangea paniculata ‘Phantom’ in de voortuin. Afgewisseld met grote groepen vaste planten in 2 soorten gecombineerd naar Engelse stijl. Afgewisseld met groepen beplanting die accent aangeven van Yucca, Pennisetum alopecuroides, Potentilla fru. ‘Abbotswood’ afgewisseld met onderbeplanting van Geranium magnificum en Hedera helix ‘Normandy Carpet’.

Langs de stoep komt in het najaar nog een lage brede haag van Carpinus betulus en in de hoeken op beide hoeken van de tuin zuilbomen Quercus robur ‘Fastigiatat Koster’

Aralia elataPlantvak met solitaire blikvangers als Aralia elata meerstammig. Met bodembedekker Hedera helix ‘Normandy Carpet’ met in het voorjaar wit bloeiende Allium neapolytanum als ook in het najaar de bollen zijn geplant.

In de achtertuin een talud met grove heesterbeplanting groenblijvend afgewisseld met bloeiende heesters in alle seizoenen.


De natuurlijke omgeving in de tuin gehaald met een assortiment bloeiende, bij- en vlinderlokkende vaste planten variërend in hoogte en bloeitijden. Knotwilgen horen daar ook bij. Een bijzonder mooi soort, Salix alba ‘Chermesina’, jong als boomvorm aangeplant om straks de top eruit te halen en er mooi vertakte en grillige knotwilgen van te maken.