Dordrecht (Zuid-Holland) info@hoveniersbedrijfblankenstijn.nl 06-27043492

Hoveniersbedrijf Blankenstijn

Beplanting en vaste planten

Met beplanting kun je veel bereiken. Vooral de grote groep aan vaste planten die als vulling van borders en perken toegepast kunnen worden. Wintergroene bodembedekkers, zomerbloeiers, schaduwplanten, grassen, varens. Deze groep planten wordt vaak onderschat vanwege het onderhoud dat je er aan hebt. Maar met een goed beplantingsplan en afwisseling van soorten kan dat onderhoud beperkt worden tot een enkele snoeibeurt om de wildgroei van planten af te remmen en in de winter of het vroege voorjaar de afgestorven plantenresten te verwijderen. Vooral op lastige plaatsen en schaduwplekken kun je met deze groep planten uitstekende resultaten bereiken.

Schaduwborder, met een gevarieerd pallet aan bladtinten en vooral bloeiende planten.

Prunus cistena op stam, vaste planten: Geranium Rozanne, Campanula Birch Hybrid en Astrantia car. Rubra Langs het hekwerk Prunus lus. Angustifolia en Viburnum tin. Gwenlian

 

Bodembedekker: Waldstienia ternata, afgewisseld met Geranium Rozanne

Schaduwtuin met weinig lichtinval onder monumentale Esdoorn. Diagonale strook met Asplenium (tongvaren) en Helleborus Winterbells. Een hoek met roze bloeiende bodembedekker Geranium can. Karmina afgewisseld met doorbloeiende Dicentra luxuriant en Liriope Big Blue en een Hoek met wit bloeiende bodembedekker Galium odoratum afgewisseld met vroegbloeiende Hepatica (leverkruid) en Carex.